dinsdag 23 juli 2024

Schakelbord (5)

 De wisselstraten werken. Een set van 4 knoppen kan worden ingesteld als wisselstraatset. De 4 knoppen activeren 4 verschillende wisselstraten. Iedere wisselstraat heeft nu 8 acties , een actie zet als voorbeeld een wissel in een bepaalde stand. De indicatie, de smartled voor deze knop, brand geel als de knop een wisselstraat bedient en wordt paars als de wisselstraat wordt geactiveerd. Daar is aan te zien dat de wisselstraat is gezet en dat de trein erover kan gaan. Zet je nu een van de wissels apart om, dan wordt de indicatie voor de wisselstraat weer geel.

Diverse zaken moeten nog worden gefinetuned maar dat komt later, eerst alle hoofdzaken. 

Volgende hoofdstuk is de CV aansturen.

Het plan is om SchakelBord ook als een enorm basic CV programmer te kunnen inzetten. Dan zonder alle fancie opties die je op centrales tegenkomt, geen handshakes of terugmelding voor het uitlezen van decoders. Alleen basis. Instellen: is het een multifunctie decoder, zoals in een loc?  Of een accessoire decoder. Dan het adres, dan het CV nummer en de nieuwe waarde en een knop voor verzenden. SchakelBord stelt dan een DCC command samen en stuurt dat uit. Spijkerhard instellen van een CV. Top voor een ieder die precies weet wat hij wil. Aan te raden voor starters je eerst even in te lezen in de materie voordat je gaat experimenteren.

Wordt vervolgt...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SchakelBord (7)

De tweede versie van SchakelBord is klaar. Deze is vele keren eenvoudiger dan de eerste versie van enkele jaren terug en met veel meer funct...