maandag 26 juni 2023

Eerste publicatie

 Vroeg of laat moet het er toch een keer van komen. Welkom op dit Blog trouwens. Ik ben al een tijd doende met het maken van een Windows programma om de arduino projecten mee te kunnen instellen en bedienen. WMapp heb ik het genoemd.PendelDCC en Dccmonitor zijn al min of meer klaar en opgenomen in de app. Al doende bedacht ik dat het mogelijk moet zijn om PendelDcc te gebruiken als een DCC centrale aangestuurt door WMapp. En dat werkt dus. In WMapp kun je (in deze eerste versie) locs aanmaken en in gebruik stellen. Je kan al een baanplan tekenen met rails, wissels en andere accessoires die geschakeld kunnen worden. Alle basis zaken van een modelspoor centrale werken. De lijst met wat allemaal nog meer komt is heel lang, maar uiteindelijk is automatisch rijden het einddoel.

WMapp werkt alleen met PendelDCC als een USB → DCC interface. Bedoelt voor de 'normale' modelbaan ( op zolder ). Zeker niet voor grote banen, max. 6 (rijdende)locs. Modelspoor programma's hebben vaak een oneindig aantal functies en mogelijkheden. WMapp niet. Het blijft eenvoudig, basis en voor een ieder te gebruiken.

Dit Blog volgt de verdere ontwikkelingen van WMapp en is meteen de handleiding. 

WMapp kun je downloaden van de website onder Downloads.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Demo plank

 Project SchakelBord is klaar. Dit is het eerste project waarbij ik eerst de hardware heb verzonnen, de print met onderdelen, en daarna pas ...